LA MASA CU SFINTII
"Diferitele traditii gastronomice legate de calendarul initial al anotimpurilor, mai apoi de cel liturgic, si de numeroase obiceiuri populare din tara noastra (sa intri in noul an gustand un fel de mancare ce este de bun augur, cur ar fi lintea, sau sa mananci primele fructe ale sezonului, multumindu-i sfantului sarbatori in acea zi, asa cum se intampla in unele regiuni don Toscana). Notiunea de sacralitate a manacarii pare inradacinata in general in societatea rurala cu economie saraca; stau drept dovada unele obiceiuri care s-au transmis intacte de-a lungul timpului, cum ar fi binecuvantarea painii, cea peste care se face semnul crucii, bunecuvantarea oualelor, a cozonacilor, invocarea sfintilor protectori ai recoltelor. Hrana este vazuta ca un dar de la Dumnezeu, mai ales in lumea monahala, ca o reinviere si o perpetuare a traditie cultului sfintilor; dovada pentru acest fapt este originera strans legata de manastiri a anumitor dulciuri stravechi, asa cum sunt "panforte" - turta dulce tipic italieneasca - lichiorurile, elixirul etc." AUTOR: Mariangela Rinaldi, Mariangela Vicini EDITURA: House of Guides NR. PAG: 176
|
Click pe poza pentru marire!
|
Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare! Produsele sunt realizate manual si pot exista anumite diferente intre imagine si produsul comandat!