Articole
|
|||
In 3 zile Satu Mare trebuie sa demonstreze ca este Capitala Suprema a PalinciiPrin spectacole, prin calitatea produselor expuse la Festivalul International al Palincii din 1, 2, 3 octombrie, judetul Satu Mare trebuie sa arate ca este adevarata tara a palincii. Din pacate, pana acum acest produs care a fost si este cel mai bun ambasador al spiritului de res ... vezi detalii |
|||
Timp de trei zile, in Gradina Romei au inviat vechile mestesuguriPentru autenticitate, majoritatea mestesugarilor si-au prelucrat produsele in vazul miilor de privitori Prima editie a Festivalului International al Palincii – Satu Mare, desfasurat vreme de trei zile in Gradina Romei, si in Muzeul Tarii Oasului din Negresti Oas, a reunit ... vezi detalii |
|||
Despre Grappa sau elixirul italianGrappa este o bautura distilata care a aparut in italia inca din Evul Mediu.Timp de generatii, italienii au sorbit “ firewater” dupa mese si au adaugat un strop in expresso-ul de dimineata pentru “a-i corecta gustul”.Initial Grappa a aparut in Bassano del ... vezi detalii |
|||
Þuicã nouã cu rânduiala bãtrânãLa mijloc de Brumãrel, satele fierb sub febra facerii þuicii. Sub cazane pântecoase joacã focuri chibzuite ca sã iasã þuica nouã, cu tãria de-altãdatã. În Rusciori, unul dintre satele care mãrginesc Sibiul, mama Mãrinuþa (73 de ani) respectã, ca în ... vezi detalii |
|||
Uniunea Europeanã are cei mai mulþi consumatori de alcool din lume, media consumului anual fiind de 11 litri de alcool pur pe locuitor, România înregistrând un consum sub media europeanã, a spus, joi, la lansarea unei campanii de prevenire, reprezentantul Age ... vezi detalii |
|||
"Tuica noastra cea de toate zilele"Licoarea pentru care ne respectã Europa Þuica, atestatã documentar în Bistriþa, la 1386, într-un act maghiar de percepþie fiscalã sub numele de "cujka", reprezintã tradiþionalismul ardelenesc, acest produs fiind întâlnit practic în toate eta ... vezi detalii |
|||
"Romanii prind gustul vinului sec"Prezent la o degustare la Cluj la Crama Noastra, Jorge Tobia a vorbit pentru monitorul despre piata din Cluj si perspectiva crizei in domeniu. Gusturile romanilor in materie de vinuri se cizeleaza pe zi ce trece, crede Jorge Tobia, distribuitorul in Romania al vinului produs de f ... vezi detalii |
|||
Despre coniacConiacul este o bautura alcoolica distilata tare obtinuta din distilat de vin, invechit in vase de lemn de stejar. El se caracterizeaza printr-un continut in alcool de 40÷45%, culoare aurie-chihlimbarie, aroma si gust specific, cu nuanþa de vanilie.Daca alchimistii incerc ... vezi detalii |
|||
Ordin nr. 368/2008 pentru aprobarea Normelor privind definirea, descrierea, prezentarea si etichetarea bauturilor traditionale romanestiOrdin nr. 368/2008 pentru aprobarea Normelor privind definirea, descrierea, prezentarea si etichetarea bauturilor traditionale romanesti Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 496 din 02/07/2008 Nr. 368/1.160/212 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Ministerul S ... vezi detalii |
|||
Extras din Legea pomiculturii nr 348 din 10.07.2003Art. 32Prin prelucrarea fructelor se obtin urmatoarele produse:a)fructe deshidratate, întregi sau portionate, fainuri de fructe;b)fructe congelate, individual sau în bloc;c)sucuri: cu pulpa de fruct, limpezi, filtrate, conservate prin pasteurizare, nectaruri;d)sucuri ... vezi detalii |
|||
Despre obtinerea tuiciiTuica este o bautura alcoolica obtinuta prin distilarea prunelor fermentate. Desi este considerata bautura nationala, despre tuica si rachiuri naturale s-a scris foarte putin.Distilarea, ca metoda de obtinere a alcoolului etilic este cunoscuta înca din secolul al X-lea, tot ... vezi detalii |
|||
Producerea bauturilor alcoolice naturale - tuica si rachiuri din fructePRACTICILE SI TRATAMENTELEautorizate pentru producerea bauturilor alcoolice naturale: tuica si rachiuri din fructe I. Producerea tuicii1. Producerea tuicii poate fi facuta prin aplicarea urmatoarelor practici si tratamente:a) fermentarea prunelor zdrobite sau intregi, cu sau far ... vezi detalii |
|||
Wine and Chese Show in Toronto 2008http://www.towineandcheeseshow.com/pdf/WineCategories.pdf |